Bu paralar gerçekten veriliyor mu?" sorusu ile karşılaşınca şaşırdım. Ne parası derken konunun "Var Mısın? Yok Musun?" yarışması olduğunu anlayınca daha da şaşırdım.

"Babam derdi ki; adamın hası Maraş'lı olur" diyen, Maraş'tan kaçarak Beyrut'a yerleşen bir ailenin çocuğu olan kitapçı Antranik Bey, bu yarışmanın en dikkatli izleyicilerinden. Neredeyse tüm detayları ile yarışmacıları ezberlemiş durumda.

Beyrut'da bulunduğum süre içinde Arapça dublaj yapılmış üç Türk dizisine tesadüf ettim.

Bunlar Yabancı Damat, Kurtlar Vadisi ve Gümüş'tü... Arapça dublajın en yakıştığı karakter ise bence Kurtlar Vadisi'ndeki İplikçi Nedim karakteri olmuş.

Beyrut Üniversitesi'nde Türkçe ders veren ve Türkçeyi çok iyi konuşabilen nadir Arap gazetecilerinden birisi olan Muhammed Nureddin'e göre bu dizilerin Türkiye'nin tanıtımında büyük katkısı var. Özellikle Kıvanç Tatlıtuğ Başbakan'dan daha çok tanınıyor.

Bu dizileri seyreden Lübnanlılar İstanbul'un bu kadar güzel olup olmadığını soruyorlarmış. Anladığım kadarı ile hepimizin dizilerin çekildiği Uzan yalısı gibi evlerde oturduğunu düşünüyorlar. Bir üçüncü hayranlıkları da evlerin içindeki döşemeye oluyormuş. Biz kutuplaşmalar, hayat tarzları tartışmaları yapadururken onlar dizilerdeki Türk hayat tarzını model almış gibiler.

Bu şöhret, bu dizilerin yıldızlarını siyasi görüşmelere bile taşımış durumda. Perşembe günü Safir gazetesinde çıkan bir yazıda Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Abdullah Gül ve Gümüş dizisinin yıldızı Songül Öden'i tokalaşırken gösteren bir resmin altındaki yazı ise bir hayli ilginçti.

Gazeteci dostumuz M. Nureddin tarafından kaleme alınan yazıda, Türk medyasının Lübnan Cumhurbaşkanının Türkiye ziyaretine gösterdiği ilgi (ilgisizlik) konu ediliyordu.

Çünkü Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın Türkiye ziyareti; Obama'nın açıklamaları sonrası olması, bölgede Mısır ve Hizbullah arasındaki gerilim, Lübnan'da yaklaşan seçimler, Türkiye'nin bölgede giderek artan rolü nedeni ile oldukça önem taşıyordu.

Ayrıca Lübnan, Ermeni soykırım iddialarını tanıyan ülkeler arasında. Yaklaşan seçimler nedeni ile Lübnan'da yaşayan 150 bine yakın Ermeni'nin oyu, partiler arasında belirleyici rol oynuyor. Bu nedenle Lübnan siyasetinde Ermenilerin de bazı bölgelerde etki gücü daha da yüksek. Ayrıca Lübnan parlamentosunda aşırı milliyetçi Taşnak Partisi de temsil ediliyor. Lübnan özellikle bu dönemde daha fazla ilgi çekmesi gereken bir yer.

M. Nureddin'in yazısına göre Türk medyası bu ziyarete sadece yukarıda bahsedilen resim ile yer vermiş. Cumhurbaşkanlığı resepsiyonundaki Gümüş dizisi yıldızı ile Lübnan Cumhurbaşkanı'nın tokalaşması dışında Türk medyası bu konuyu es geçmiş.

Safir gazetesi de bunu eleştirerek Türk medyasının bu tutumunun altını çiziyor. Doğrusu bu durumu utanç verici bulmadım desem yalan olur.
Gönderen Admin Etiketler: , ,

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com