Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Polat Alemdar Karakterini canlandıran Necati Şaşmaz,yazete.com daki yazılarına devam ediyor.Her pazartesi yazılarını bizlerle paylaşan Şaşmaz,bu haftaki yazısında 23 Nisan Çocuk bayramını ele aldı.İşte Necati Şaşmaz'ın bu haftaki yazısı ;

Çocuk Bayramı

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da, coşku, neşe ve heyecan içerisinde geçti.

Milli egemenliğimizin gelecekteki temsilcilerine, o pırıl pırıl, kocaman yürekleri sevgiyle dolu çocuklarımıza yine muhteşem bir bayram! Yaşattık.

Okullarımızda aylardır çok tatlı bir telaş vardı. Çocuklar nasıl bir bayram yaşamak istediklerini aldıkları ortak kararla bildirmişlerdi. Öğretmenler ve okul aile birlikleri beraberce, bütün ilköğretim öğrencileri arasından seçimle, tören hazırlıklarından sorumlu bir komite oluşturmuşlardı. Karma sınıf öğrencilerinden oluşturulmuş bu kurul, il, ilçe ya da köylerinde yapılacak etkinliklerden sorumlu olmuşlardı. Program taslaklarını hazırlamış, yöneticiler de onaylamışlardı.

Şiir okuma görevleri Türkçe öğretmenlerine verilmişti. Bütün devlet görevlileri, öğretmenler, veliler, çocuklarımıza unutamayacakları bir bayram daha yaşatabilmek için ellerinden gelen her şeyi yapmışlardı.

Törenden önce Ankara’da Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun bir sınıfına Bakanlar Kurulu oturmuş, Hayat Bilgisi dersi dinlemişlerdi. Dersi 5. sınıf öğrencileri vermişti.

23 Nisan sabahı, bütün caddeler, sokaklar bayraklarla, balonlarla süslenmişti. Büyükler ellerinde konfetilerle tören alanına doğru geliyorlardı. Bazı bölgelerde tören şehir stadyumunda yapılıyordu.

Çocuklar kendilerine ayrılmış olan sandalye ve koltuklarına kurulmuşlardı. Hepsinin ellerinde
balonlar vardı. Rengarenk, cıvıl cıvıl bayramlık kıyafetler giyilmişti. Protokolde çocuk hazırlık komitesi oturuyordu. Geçiş merasimi kusursuzdu. Kurul büyüklere törenlerde kıyafet serbestliği vermişti. Onlar da rengarenk giyinmişlerdi. Yalnızca belediye bandosu özel üniformalarını giyinmişlerdi. Bu yıl bandonun şefliğini milli eğitim müdürü yapacaktı. Şapkası kafasına büyük geliyordu. Çocuklar kıkır kıkır gülüyorlardı. Öğretmenler kafalarına kukuletalar takmışlardı.

Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri de bir harikaydı. Hepsi palyaço kıyafetlerine bürünmüş etraflarına gülücükler saçıyorlardı. Okul aile birliğinden bir grup veli de halk oyunları ekibi kurmuşlardı. Mahalli kıyafetler içerisindeydiler. Hava biraz soğuktu ve içlerinden bir bayan tir tir titriyordu. Çocuklar çok üzülmüşlerdi.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı 4. sınıf öğrencilerinden Betül yapıyordu. Konuşması biraz uzayınca, öğretmenlerinin arasında ayakta bekleyen okul müdürünün sıkıldığı yüzünden belli oluyordu.

Büyükler bir harikaydı. Gösterilerini kusursuzca sundular. İyi hazırlandıkları belliydi. Tören alanında bulunan bütün çocuklar mutluydu. Bugün onların bayramıydı. Onların tatiliydi. Öğretmenler, veliler, yöneticiler onları yormamış her şeyi kendileri hazırlamışlardı. Aylar süren hazırlıkların sonucunda da onlara çok güzel bir gün yaşatmışlardı.

Her şey törenlerden ibaret değildi. Bu hafta bütün tiyatro salonlarında, çocuklara özel, ücretsiz oyunlar gösterimdeydi. Bu sene ilk defa bütün sinema salonlarında sadece çocuk filmleri vardı. Hatta iki tanesi Kültür Bakanlığı desteğiyle hazırlanmış yerli çocuk filmleriydi. Her mahalleden çocukları tiyatro ve sinema salonlarına taşıyacak otobüsler, belediye tarafından tahsis edilmişti.

Coşkulu günün sonunda neşe çığlıkları evlerde devam etti. Televizyonda karınca kadar görünen aileler çocuklarının kahramanlarıydı. Tabi ki büyükler yorgunluktan bitkin düşmüşlerdi. Ama olsundu. Her şey çocuklarımız içindi. Bugün onların bayramıydı.

Ben ilkokuldayken de, 23 Nisanlar hep böyle coşkulu geçerdi. Hiç unutamıyorum; 5. sınıftayken bayram günü hava çok sıcaktı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşma görevi de sınıf arkadaşıma verilmişti. Seda’nın konuşması biraz uzuncaydı. Sıcaktan bunalan zavallı sınıf öğretmenimiz, ayakta durmaya dayanamamış, bayılmıştı. Çocuk yüreklerimiz buna dayanamamış, hepimiz çok üzülmüştük. Neyse ki daha sonra öğretmenimiz kendine gelmiş ve bayramımız da çok neşeli geçmişti. Nice mutlu bayramlara…

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com