Yeni Müsteşarlıkta İlginç İsim Benzerliği

Terörle mücadele kapsamında kurulacağı açıklanan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın (KDGM) adı, Kurtlar Vadisi dizisindeki Kamu Güvenliği Teşkilatı’na (KGT) benzerliğiyle dikkat çekiyor.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın önceki gün duyurusuyla gündeme gelen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarılığı'nın (KDGM) Kurtlar Vadisi'ndeki Kamu Güvenliği Teşkilatı'na (KGT) olan isim benzerliği dikkat çekti. Jandarma ve Emniyet Teşkilatı'nın bağlı olduğu Kamu Güvenliği Teşkilatı, Kurtlar Vadisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin hemen her bölümünde bu birimlerin bazı yasadışı kurum ve kişilerle mücadelesi geçiyor. Senaryo gereği KGT'de eğitim gören dizinin başrol oyuncuları Polat Alemdar, Memati, Abdülhey, Güllü Erhan, Muro, Dayı, Halo gibi karekterler bulunuyor. Dizinin başrol oyuncusu Polat Alemdar, bir dönem KGT'nin başına geçerek, 5 kişilik konseye başkanlık yaptı.

PİRAMİDİN DİBİNDEN...

Ancak son dönemde yayımlanan bölümlerde, Polat Alemdar ve ekibinin can düşmanı Büyük İskender'in bu kurumun başına geçmesi, Polat ile İskender'i karşı karşıya getirdi. 5 kişilik konsey üyesinden biri olan Polat Alemdar ile konseye yeni başkan seçilen İskender Büyük, birbirlerini sürekli takip edip, yasa dışı işlerini ve ilişkilerini ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. İşte Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde, KGT'nin geçtiği bazı bölümler: Ali, Aslan Akbey'e KGT hakkında şu soruyu soruyor;
Ali: Biz kimiz şef?
Aslan Akbey: KGT, kamu güvenliği teşkilatı. 1 yıl önce kuruldu. Bütün güvenlik ve istihbarat kuruluşlarının üstünde çok özel ve sınırsız yetkilere sahip. Faaliyetleri tahkikat konusu yapılamaz. Hücre biçimi örgütlenme.
Ali: Nerden başlıyor?
Aslan Akbey: Piramidin dibinden. Konseyin kontrol ettiği yeraltı dünyasının en alt biriminden.
Bu örgüt uyuşturucuyu baronlarını, silah kaçakçılarını ve diğer illegal işleri yapanları çökertmek için onların içine adam sızdırmıştır. Bu adam herkes tarafından bilindiği gibi Çatlı'dır. Çatlı görevi gereği uyuşturucu vs... işlerin baronlarıyla içli dışlı olmak zorundadır. Bu durum, MİT gibi bazı devlet kurumları ve medyamızın büyük bölümünü elinde bulunduran kurumlarca bilindiği halde halka yanlış yansıtılmış, bunun sonucu bu örgütün illegal işler yapan bir örgüt olduğu izlenimi verilmiştir.


YASALARA TABİ DEĞİL

Ali:Bu yaptığın yasal değil.
Aslan Akbey: Biliyorum. KGT sizin bildiğiniz yasalara tabi değil.
"Tansu Çiller, Mehmet Ağar'ın kurduğu bu örgüte istihbarat kuruluşlarının üstünde yetkiler verdi. Bu örgütün başına Korkut Eken getirildi. (1993)."


BAŞKANLIK İÇİN 'GÜLER' İSMİ


KDGM'nin başkanlığı için Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve İstanbul Valisi Muammer Güler'in düşünüldüğü ifade ediliyor. Kurtlar Vadisi dizisinin ilk bölümünden itibaren, bir dönem Türkiye'de önemli görevlerde bulunan Korkut Eken, eski DYP lideri Mehmet Ağar ve eski başbakanlardan Tansu Çiller'in isimleri bol bol geçiyor. Geçen bölümde başına İskender Büyük'ün getirildiği KGT'den, dizide her bölümünde sıkça bahsediliyor.

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com