Dört yıldır öğrenci yurdunda kalan Karaca eşcinsel bir öğrenci olarak erkek yurdunda kalmanın zor olduğunu söylüyor. "Yurttaki havayı baskıcı ve tutucu olarak" tanımlayan Karaca, "burası eşcinseller, kadınlar ve solcular için değil, ülkücü ve İslamcı öğrenciler için cennet" diyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği dördüncü sınıf öğrencisi Kerem Karaca Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (Yurt-Kur) bağlı Gölköy Öğrenci Yurdunda kalıyor.

Askeriyenin biraz daha sivilleştirilmiş hali olarak tanımladığı yurtta kalma gerekçesi ucuz olması.

Eşcinsel bir öğrenci olmanın var olan sıkıntılarını ikiye katladığını söylüyor. Muhafazakarların ve ülkücülerin yoğun olduğu ve idarenin de bu insanları desteklediği yurtta eşcinsel olarak açıldığında başına geleceklerden endişe ettiği için adının değiştirilmesini istedi.

Yurtlarda kimse oda arkadaşının eşcinsel olacağını düşünmüyor bile" diyen Karaca, "baskıların sadece eşcinsellere değil, kadın ve solcu öğrenciler için de benzer şekillerde yaşandığını" anlattı.
"TV ortak kullanımda ama Kurtlar Vadisi ve maç izleniyor"

Gölköy yurdunda 600'ü kadın 600'ü erkek olmak üzere bin 200 öğrenci kalıyor. Her odada dört öğrenci yaşıyor. Aylık 100 lira ödeyen öğrenciler için 24 saat sıcak su var. Yurda son giriş saati 23.30. Hafta içi yurt dışında kalacaksanız izin formunu doldurmanız gerekiyor.

Yatakhane ve banyolar dışında kadın ve erkek öğrenciler kütüphane, bilardo salonu, İnternet kafe ve TV salonunu ortak kullanıyor.

Gölköy yurdundan önce iki yıl İzzet Baysal Vakfı'na ait yurtta kalan Karaca eski yurdun şu an kaldığı yurttan daha kötü koşulları olduğu bilgisini de veriyor.

Karaca, özellikle TV konusunda zaman zaman sıkıntı yaşandığını söylüyor.

"Üç TV var yurtta. Biri erkeklere maç izlemeleri için tahsis edilmiş durumda. Gün boyu müzik kanalı Kral TV açık. Akşamları da 'Küçük Kadınlar' gibi diziler izleniyor. Her Perşembe 'farz' gibi 'Kurtlar Vadisi' izlenmek zorunda. Karşı çıkana ne olur bilmiyorum ama sanırım herkes olacakları tahmin ettiği için itiraz da etmiyor."
"Ben geç kalırım sorun olur, ülkücü öğrenciye kimse hesap sormaz"

Yurt yönetiminin açıkça ülkücü ve İslamcı öğrencileri kayırdığını iddia eden Karaca, "kendisi geç kaldığında dünya kadar açıklama yapması gerekirken ülkücü bir öğrencinin hiçbir şey söylemeden odasına çıktığını" aktardı.

Karaca, yurttaki genel havası "baskıcı ve tutucu" olarak tanımlıyor.

"Bırakın eşcinsel olmayı, küpeniz varsa ya da saçınız uzunsa bile bu beraberinde kötü bakışları, sataşmaları ya da şiddeti beraberinde getiriyor. Sadece erkek yurdunda değil tabii. Kadın öğrencilerin yurdunda da dekolten varsa ya da rahat davranıyorsan bu size baskı, uyarı ve/veya tepki olarak geri dönüyor."

"Daha önce kaldığı yurtta iki eşcinsel öğrenci olduğunu biliyordum" diyen Karaca yurtta üç arkadaşına açılırken aklından neler geçtiğini şöyle anlatıyor:

"Ya birine söylerse diye düşündüm. O zaman ya alay konusu olurdum ya da şiddet görürdüm. Bunu göze almak çok gergin bir süreçti.

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com