12 Mayıs 2009 Salı zaman: 03:19 |  


TERÖRE KURTLAR VADİSİ MODELİ

Müsteşarlıkta, gizlilik içeren işler için "örtülü ödenek"ten yararlanılacak...



Terörle mücadeleye ilişkin politika ve stratejileri geliştirmek ve bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın kurulmasını öngören tasarı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıya göre, güvenlik kuruluşları ve ilgili kurumlar arasında terörle mücadele alanında gerekli koordinasyonu sağlamak, bu alandaki politika ve uygulamaları değerlendirmek amacıyla Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu kurulacak.

İçişleri Bakanı Atalay, istihbarat birimleri arasında kıskançlık bulunduğunu belirterek "İstihbaratta dağınıklık giderilecek, birimler birbirlerine yaklaşacaklar" dedi. Demokrasiyi teröre feda etmeyeceklerini vurgulayan Atalay şunları söyledi: "Terörün küresel boyutu var ve uluslararası işbirliği zorunlu. Bakanlığıma bağlı olarak Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı için çalışmaları tamamladık. Kanun tasarısı TBMM'ye gönderildi. Sorun bütün boyutlarıyla değerlendirilmiş oldu.

Bu kuruluş bünyesinde uzman ekipler çalıştırılacak. Derinlikli stratejiler geliştirilecek. Ciddi bir insan birikimi kullanılacak. Yeni oluşturalacak yapı tehditlere tepki vermeyi sağlayacak." İstihbarat birimlerinin arasındaki dağınıklığın giderilmesini ve koordinasyonu mutlaka sağlacaklarını belirten Atalay; "İstihbarat birimlerinin biraz kıskançlığı var. İstihbarat birimlerini biraz birbirlerine yakınlaştıracağız" dedi.

Harcamalar 'örtülü'den

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa tabi genel bütçeli bir idare olacak. Kanun kapsamında yürüttüğü ve gizlilik içeren işler için Müsteşarlık bütçesine, örtülü ödenek konulacak. Müsteşarlığın 2009 yılı harcamaları için gereken ödenek ihtiyacı, İçişleri Bakanlığı'nca karşılanacak. İçişleri Bakanlığı'nın hazırlayacağı yönetmelikler, kanunun yayımı tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yürürlüğe girecek.

Bakan Atalay'ın basın toplantısından sonra yeni kurulacak olan "Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı" birimin isminin Kurtlar Vadisi-Pusu dizisinde anlatılan "Kamu Güvenliği Teşkilatı" ile benzer olması gazeteciler arasında "Kurtlar Vadisi gerçek mi oluyor" şeklinde espri konusu oldu. Dizideki Kamu Güvenliği Teşkilatı'nın (KGT) başına eski istihbaratçı İskender Büyük atanıyor ve Polat Alemdar ile ekibini tasfiye etmek için devlet olanaklarını kullanıyordu.

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com