16 Mayıs 2009 Cumartesi zaman: 02:49 |  


Kürtler, Kurtlar Vadisi'ne yasak istiyor

Kuzey Irak'ta da Arapça dublajla izlenen 'Kurtlar Vadisi' dizisinin yayından kalkması için resmi talepte bulunuldu. Hem de bakın hagi gerekçeyle?

Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi, Katar'dan yayın yapan Abu-Dhubai adlı kanal aracılığıyla Kuzey Irak'ta da Arapça dublajla izlenen "Kurtlar Vadisi" dizisinin yayından kaldırılması için Irak Büyükelçiliği aracılığıyla televizyon kanalına resmi talepte bulunduklarını açıkladı.

Bölgesel yönetimin Kültür Bakanlığı sözcüsü Taman Şakir, ırkçı söylemlerin olduğu dizide Kürt liderlere yönelik aşağılayıcı ve küçümseyici ithamlarda bulunulduğu gerekçesiyle Irak Büyükelçiliği yoluyla dizinin yayından kaldırılması için resmi talepte bulunduklarını söyledi.

'YANIT BEKLİYORUZ'

Taman Şakir, resmi taleplerinin Dubai'deki Irak Büyükelçiliği'ne ulaştığını belirterek, şimdiye kadar henüz bir yanıt almadıklarını sözlerine ekledi. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizayi ise, yayının durdurulması amacıyla yapılan girişimden haberdar olmadığını, ancak Abu-Dhubai kanalının uydudan yayın yaptığı için engellenemeyeceğini belirterek, "Eğer Kuzey Irak'ta yayın yapan bir televizyon olmuş olsaydı ve yayınında bir problem bulunsaydı, gereken resmi girişimler yapılırdı" dedi.

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com