Bazı dizileri tirajları artsın diye yazıyorlarmış

Televizyon eleştirmenlerinin sık başvurduğu bir durumu Mesut Yar anlattı...

Kanaltürk'te Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'in sundukları 'Orada Neler Oluyor?' programına konuk olan TV Eleştirmeni Mesut Yar, mesleğiyle ilgili bir itirafta bulundu...

Mesut Yar, eleştirmenlerin bazı dizileri kendi tirajlarını arttırmak için yazdıklarını söyledi. Yar, "Baktın reytingin düştü 2 Kurtlar Vadisi atarsın. 3-5 kare. Hele bir de ters yazarsan, ooo haftanın yazarısın yani. Böyle bir iki dizi var iş yapan. Bazı diziler üzerine özellikle fokslanıyorlar" diye konuştu.

Son zamanlarda TRT'nin dizilerini çok kaliteli bulduğunu ancak kanalın yanlış olduğunu ifade eden Mesut Yar, "Çünkü TRT dizi kanalı değil. Avrupa'da devlet televizyonuna baktığınızda dizi yayınlamazlar. O diziler Kanal D'de, atv'de orada burda çok daha yüksek reytinge ulaşabilir" dedi.

Reytinge güveniyor mu?

Mesut Yar, reyting ölçümlerine güvenip güvenmediğiyle ilgili soruya İtalya'da çok demografik değişimler olmamasına karşın 5500 kişiyle reyting ölçüldüğüne dikkat çekerek "Türkiye'nin dokunulmazları içerisinde bu da var. Bunu anlatamıyorsun. İstatistiğe inanan insanlar 2200 haneden bir veri çıkarılacağına da inanır...Biraz daha geniş ölçülmesi gerekiyor diye düşünüyorum" dedi.

TV eleştirmeni sektörden gelmeli

Televizyon eleştirmenlerinin televizyon sektöründen gelmesi gerektiğine inandığını ifade eden Mesut Yar, "Sektörün mutfağından gelecek sektörün sıkıntılarını da bilecek" şeklinde konuştu.

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com