Aslında fikri olan ama kendisine güvenemeyen ya da ifade edemeyenlerin seçtiği bir bahanedir.
Her anket sorusunun olmazsa olmaz şıkkı ya da bu konuda kaç kişinin fikri yok ya da özgür iradesi yok bakalım diye yapılan gizli anket... Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de okuma alışkanlığı yetersiz. Bu anket 26 ilde yapılmış 18 yaş üzerine beklentiler, tercihler, beğeniler sorulmuş.
Bu araştırmadan çıkan en çarpıcı sonuç halkımızın yüzde 58'i en beğenilen yazar için "Hiçbir fikrim yok" derken, en beğendiği köşe yazarına da yüzde 63'lük bir oranla görüş bildirmiyor. Sorular daha magazinsel olunca en beğenilen TV dizisi ya da şarkıcılarda görüş bildirenlerin oranında ciddi artışlar gözlemleniyor.
Araştırmada en beğenilen roman yazarı olarak bu yıl ilk sırada yüzde 8 ile Orhan Pamuk yer alıyor.
Yaprak Dökümü dizisiyle popülerleşen ve geçen yılki araştırmanın da en beğenileni Reşat Nuri Güntekin ise bu yıl yüzde 7 ile ikinci sırada yer alıyor. Ayşe Kulin yüzde 4 ile Yaşar Kemal'i takip ediyor... Araştırmada geçen yıldan farklı olarak "Hiçbir fikrim yok" diyenlerin oranı yüzde 5 kadar düşüyor.

EN BEĞENİLEN DİZİLER...
En beğenilen köşe yazarı Emin Çölaşan'ı sırasıyla Hıncal Uluç, Fehmi Koru, Ahmet Altan ve Rauf Tamer izliyor. "Hiçbir fikrim yok" diyenler ise yüzde 63'lük bir orana sahip. En beğenilen televizyoncu kategorisinde Uğur Dündar yüzde 22 ile bu yıl açık bir şekilde lider. Geçen yılın birincisi Ali Kırca ise yüzde 9 ile ikinci sırada. Daha sonra da Mehmet Ali Birand ve Beyazıt Öztürk geliyor. Seda Sayan yüzde 3, Acun Ilıcalı, Mehmet Ali Erbil ve Esra Ceyhan da listede yer alan diğer televizyoncular. En beğenilen şarkıcı kategorisinde Sezen Aksu ve İbrahim Tatlıses birinciliği yüzde 9 ile paylaşıyorlar.
2008'in birincisi Sibel Can ise yüzde 6 ile üçüncü sırada. Tarkan, Ebru Gündeş ve Orhan Gencebay ise sonraki sıralamada devam eden orana sahipler.
En beğenilen TV dizisinde yüzde 25 oyla Yaprak Dökümü lider. Kurtlar Vadisi, yüzde 16 ile ikinci sırada. Avrupa Yakası ve Elveda Rumeli 3.'lüğü paylaşıyorlar. Arka Sokaklar, Asi ve Küçük Kadınlar yüzde 32 ile Binbir Gece, Aşk-ı Memnu ve Parmaklıklar Ardında yüzde 2 ile listeyi tamamlıyor. En beğenilen erkek oyuncu kategorisinde yüzde 12 ile Necati Şaşmaz birinci sırada. Kadir İnanır'ı, Halil Ergün, Kenan İmirzalıoğlu, Tamer Karadağlı, Halit Ergenç, Kıvanç Tatlıtuğ takip ediyor.

BENİ BİLGİLENDİRİN!
En beğenilen kadın dizi oyuncusu Bergüzar Korel yüzde 6 ile birinci sırada. Tuba Büyüküstün'ü, Türkan Şoray, Gülse Birsel ve Fahriye Evcen takip ediyor.
En beğenilen futbolcu kategorisinde ilk sırayı Arda Turan alıyor. Alex De Souza, Semih Şentürk, Emre Belözoğlu ve Hasan şaş araştırmada yer alan diğer futbolcular.
Bunları niye mi yazdım? Belki okur "Hiçbir fikrim yok" dememeniz için...
İlkokulda hep söylenen bir atasözü geldi aklıma, "Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp."
"Hiçbir fikrim yok" diyeceğime "Bu konuda bilgim yok. Lütfen beni bilgilendirin" derseniz belki ben de fikrimi söyleyebilmeyi tercih ederim.

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com