5 Mayıs 2009 Salı zaman: 08:33 |  


PROF. DR. KURAL: ''TÜRK GENÇLİĞİ UYUTULUYOR, HEM DE DİZİLERLE, MAGAZİNLERLE, FUTBOLLA UYUTULUYOR''

'Çevreci Profesör'' olarak bilinen İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Yeraltı Maden İşletmeciliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, ''Türk gençliği uyutuluyor, hem de dizilerle, magazinlerle, futbolla uyutuluyor'' dedi.

Kural, Özel Edirne Beykent Koleji konferans salonunda düzenlenen, ''Daha yaşanabilir bir dünya için el ele'' konferansındaki konuşmasında, 50 ülkede, 81 ilde 3 bin 700 konferans verdiğini, bu özelliğiyle değişik bölgelerde en çok konferans veren kişi olduğu için dünya rekorunun kendisinde olduğunu iddia etti.

Türk gençliğinin ''magazin, dizi kültürü, internette sohbet, futbol'' gibi unsurlarla ''uyutulduğunu '' öne süren Kural, ''Türk gençliği uyutuluyor, hem de dizilerle, magazinlerle, futbolla uyutuluyor. Bakın bugün Mardin'de 45 kişi öldürüldü, 'Kurtlar Vadisi' hayırlı olsun. Chat yapıyorsanız 150 kelimeyle konuşursunuz, cümleleriniz 'ya' ile başlıyor, Var mı böyle bir Türkçe? Türkçe'mizden utanıyor muyuz? Çok üzülüyorum'' dedi.

Futbola aşırı ilginin zararlı olduğunu ifade eden Kural, şunları kaydetti:
''Bu ülkede öğretmenlerimiz ayda bin 200 TL maaş alıyorlar, sabahın köründe halk ekmek kuyruğuna girenler var. Cumhurbaşkanımız 14 bin TL alıyor ama Fatih Terim ayda 300 bin TL alıyorsa ben hakkımı helal etmiyorum. Onlara hayran olan, maçları seyreden, okullarda futbol dedikoduları yapan herkes onlara destek oluyor.

Sizleri futbol uyutuyor. Uyumayın. Fatih Terim 'İmparatorum, bu parayı hak ediyorum' diyor. Ona buradan sesleniyorum, bu ülkede bir tek Atatürk vardı. O da cebinde para olmadan öldü, tüm parasını bu memlekete bıraktı.''

Kural, anneler gününün yaklaştığını ancak kendisinin ''kıl, yün tüy'' olarak adlandırdığı belirli günleri sevmediğini belirterek, ''Allah aşkına annenizi bir tek anneler gününde mi seveceksiniz? Annesi olmayanlar üzülmüyor mu bu duruma? Belirli günler sadece alışveriş yaptırmak için onca aç insan varken hediyelere trilyonlar harcanıyor. Kime ne faydası var? Ya sevgililer günü? 5 haziranda 2 şiir okundu diye çevre mi kurtulacak. Zamanlarınızı öldürmeyin. Böyle kıl, tüy, yün günlere takılmayınız'' diye konuştu.


EDİRNE
Trakya Net Haber

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com