11 Mayıs 2009 Pazartesi zaman: 06:44 |  
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/116859.jpg

Vadi'nin Ömer Baba'sına yoğun ilgi

Oyuncu Emin Olcay öğrencilerle biraraya geldi.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Ulusal Tiyatro Festivali'nin onur konuğu ünlü tiyatrocu Emin Olcay, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Ulusal Tiyatro Festivali, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Birbirinden renkli kostümleriyle festivale renk katan öğrenciler, daha sonra kortej eşliğinde Sivas Caddesi'nden Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'na geçti.

Öğrenciler, burada Kurtlar Vadisi dizisinde 'Ömer Baba' karakterini canlandıran ünlü tiyatrocu Emin Olcay'ı görünce sevinçlerini gizleyemedi. Emin Olcay, salona öğrencilerin alkışları arasında girdi.

Burada açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Müdürü Oktay Durukan, festivale Kayseri'den 20 okulun, 6 ilden 6 okulun katıldığını belirterek, Kayseri'ye 15 gün boyunca tiyatro festivali yaşatacaklarını söyledi. Festivali 2 yıldır ulusal olarak düzenlediklerini ifade eden Durukan, "Bu yıl 4.'sünü düzenlediğimiz tiyatro festivaline Eskişehir, Amasya, Şanlıurfa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Aydın illerinden liselerimiz katıldı. Amacımız gençleri tiyatro platformunda buluşturmak, onlara destek çıkmak ve geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkı sağlamaktır. Ücretsiz olarak izlenebilecek festivale tüm Kayserilileri bekliyoruz" diye konuştu.

"TİYATRO KUTSAL BİR MESLEK"

Daha sonra kürsüye gelen tiyatrocu Emin Olcay, Kayseri'de öğrencilerle bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bu mesleğin kutsal bir meslek olduğunu kaydetti. Olcay, "Bu mesleği yaparken çok dikkatli olmalıyız. Vereceğimiz mesajları, anlattığımız konuları çok iyi seçmemiz gerekir. Burada bunların yapıldığına eminim. Çok mutluyum. 1974 yılında Kayseri Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nu kuranlardan biriyim. O dönem burada 1 yıl kaldım, 4 oyun sergiledim. Benim için Kayseri'nin ayrı bir yeri vardır" diye konuştu.

Festivalin onur konuğu olan Emin Olcay'a Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından şilt takdim edildi.

Ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediyecilikte belediye işlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal aktivitelere de önem verdiklerini belirterek, sanata sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi. Özhaseki, "Sanayi ve ticaretin gelişmesi önemlidir ancak kültür sanat ve spora sahip çıkmak gerekir. Biz bu iki öğeyi bir arada yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından festivale katılan liseleri temsil eden birer öğrenciye Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler, çıkışta ünlü tiyatro sanatçısı Emin Olcay ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

4. Liselerarası Tiyatro Festivali'nin ilk oyunu, 12 Mayıs saat 14.00'te Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda izleyicilerle buluşacak.

0 yorum:

Visit the Site
Add to Technorati Favorites TOPlist
kurtlar vadisi haberleri,kurtlar vadisi pusu haberleri,kurtlar vadisi resimleri,kurtlar vadisi pusu resimleri,dizi kurtlar vadisi,kurlarvadisi pusu,kurtlar pusu,kurtlar vadisi,kurtlar vadisi bolum,kurtlar vadisi com,kurtlar vadisi fragman,kurtlar vadisi indir,kurtlar vadisi izle,kurtlar vadisi müzikleri,kurtlar vadisi pusu,kurtlar vadisi pusu bölümleri,kurtlar vadisi pusu fragman,kurtlar vadisi pusu izle,kurtlar vadisi pusu müzikleri,kurtlar vadisi video,kurtlar vadisi videoları,kurtlar vadisi yeni,kurtlar vadısı,kurtlarvadisi,kurtlarvadisi com,kurtlarvadisi pusu com,polat alemdar,vadisi pusu,www kurtlar vadisi,www kurtlarvadisi,www kurtlarvadisi com